Dřevěné korálky

Dřevěné korálky patří k základnímu sortimentu každé správné korálkárny. Od pradávna sloužily korálky ze dřeva k výrobě nejrůznějších náhrdelníků, náramků, amuletů, talismanů, nebo se vplétaly do vlasů. Vyráběly se z kousků kůry a dřeva. Opracovávaly se za použití nejjednodušších nástrojů.

V dnešní době se dřevěné korálky vyrábí ve velkém sériově a jejich nabídka je hodně pestrá. Nabízí se v široké škále tvarů a barev. K dostání jsou korálky jak barvené, tak nebarvené s přírodní kresbou. A můžeme vybírat z nepřeberného množství tvarů (oválky, čtverce, kostky, obdélníčky, tvarované do zvířátek…).

Základní výhodou těchto korálků je jejich lehkost a měkkost. Měkkost korálků se váže ke konkrétnímu druhu dřeva, ze kterého se vyrábí. V této kategorii najdeme také speciální korálky například z bambusu. Hotové šperky z dřevěných korálků působí velmi stylově a elegantně. Jde o korálkovou klasiku, která nestárne. Díky použití různých ochranných laků nám dřevěné korálky také déle vydrží. Příznivá je i cena dřevěných korálků. Společně s plastovými korálky patří mezi  cenově dostupné.

Dřevěné korálky také podněcují fantazii. Jsou tedy ideální pro dětské hraní a tvoření. Pro děti existují speciální korálkové sady s velkým průvlekem pro jednodušší navlékání.

S podporou tvůrčího ducha směle do práce s dřevěnými korálky!

Přejít do kategorie Dřevěné korálky v internetovém obchodě NaKoralky.cz kliknutím na tento odkaz.