Plastové korálky

Plastové korálky tvoří jednu z nejprodávanějších a nejznámějších skupin korálků. Plastové korálky můžeme považovat za moderní. Oblíbenost korálků z plastu stojí především na lehkosti materiálu a na širokém množství barevnosti a tvarů, se kterými se můžeme u těchto korálků setkat. Na druhé straně tu máme také nevýhody, se kterými musíme při jejich nákupu počítat. Přeci jen se jedná o plast, tudíž jsou méně odolné a nevydrží na věky (změna barvy, zašpinění, snadné poškození,…).

Mix druhů a barev plastových korálků

Do této obsáhlé skupiny můžeme zařadit například dětské plastové korálky. Jedná se většinou o levnou variaci „plasťáčků“ v různých tvarech (zvířátka, kytičky atd.) Často bývají v jasných veselých barvách a mívají větší otvory, či jsou sami osobě větší pro snadnější navlékaní. Jsou určené nejen na hraní, ale stávají se i parádní ozdobou.  Rovněž pokovené korálky (korálky s pokovem) patří do skupiny plastových korálků. Jedná se o korálky pokryté trvanlivým kovem s různými povrchy. Využití mají především k dozdobení šperků a zvýšení jejich velkoleposti. Voskované plastové korálky přidávají také šperku jistou míru elegance. Tyto korálky jsou vhodným prvkem do náhrdelníků a náušnic, využití vidím kupříkladu na slavnostnější události. Ale proč je třeba nepoužít na oblíbené tvoření vánočních hvězd a dalších vánočních výrobků.

Zkrátka a dobře u plastových korálků můžeme narazit na nepřeberné množství druhů a variant, které nás postupně nalákají na tvoření z nich. S podporou tvůrčího ducha směle do práce s plastovými korálky!

Aneta Beranová

Přejít do kategorie Plastové korálky v obchodě NaKoralky.cz kliknutím na tento odkaz.